Selecteer een pagina
maaltijdbox-top3

Maaltijdboxen vergelijken; welke kies jij?

Boodschappen doen is voor weinig mannen iets om naar uit te kijken. Gelukkig hoeft dit met de tal van maaltijdboxen op de markt ook niet langer. Kies zelf welke maaltijden je graag eet en de maaltijden worden gratis bij je thuis geleverd!

Benieuwd welke maaltijdbox het beste bij jou past? In dit artikel vergelijken we de maaltijdboxen van Ekomenu, Marley Spoon en HelloFresh zodat jij eenvoudig een keuze kan maken.

Waar hebben we naar gekeken?

Alle drie de maaltijdboxen bieden gratis verzending en de mogelijkheid om zelf je maaltijden te kiezen. Toch verschillen de boxen van Ekomenu, HelloFresh en Marley Spoon van elkaar en hebben ze elk haar eigen sterke punten. Bij elke maaltijdbox kijken we naar de volgende punten:

 • Voor hoeveel personen is de maaltijdbox?
 • Uit welke boxen kan je kiezen? (Vlees/vis/vegetarisch/vegan)
 • Hoe flexibel is de lidmaatschap van de maaltijdbox?
 • Uit hoeveel recepten kan je kiezen?
 • Wordt er rekening gehouden met voedselallergieën? (Lactoseintollerantie/ Glutenallergie/ Diabetes)
 • Zijn de producten uit de maaltijdbox biologisch?
 • Wat zijn de kosten per maaltijd?

Maaltijdbox van Ekomenu

Het unieke van Ekomenu is dat al het eten 100% biologisch is. Jij kiest wekelijks de recepten, waarbij je de keuze hebt uit meer dan 20 recepten, waarvan de helft vegetarisch en plantaardig. Ekomenu biedt volop keuze aan mannen met een allergie en mannen die bewust met hun eten bezig zijn. Per gerecht kun je ook de hoeveelheid aanpassen. Ekomenu bezorgt aan huis op donderdag, vrijdag, zondag of maandag. Ophalen bij een Ekoplaza-winkel kan ook.

 • Voor hoeveel personen is de maaltijdbox van Ekomenu? Alle recepten van Ekomenu zijn voor 1, 2, 3 of 4 personen. Dit kun je zelf per recept kiezen. De meeste maaltijden zijn in onze ervaring ook geschikt voor 5 personen.

 • Uit welke boxen kan je kiezen? Je kan kiezen uit 13 boxen, waaronder een vegetarische maaltijdbox, een vegan maaltijdbox, een koolhydraatarme maaltijdbox, een eiwitrijke maaltijdbox, een gluten-lactosevrije maaltijdbox en een keto maaltijdbox.

 • Hoe flexibel is de lidmaatschap van Ekomenu? Ekomenu werkt met een flexibel lidmaatschap. Je kunt wekelijks pauzeren of opzeggen, de leverdag wisselen of je dagelijkse boodschappen bijbestellen via je account. Superhandig!

 • Uit hoeveel recepten kan je kiezen? Bij Ekomenu kun je kiezen uit 13 verschillende leefstijlen. Voor elke leefstijl kan je wekelijks uit minimaal 4 recepten kiezen. In de praktijk zijn dit er vaak veel meer. 

 • Houdt Ekomenu rekening met voedselallergieën? Het voordeel van Ekomenu is dat ze zich richtten op gezonde leefstijl menu’s (vegan, vegetarisch, koolhydraatarm, gluten/lactosevrij, etc.). Ekomenu heeft 25 allergenen waar rekening mee wordt gehouden. Hierin zijn ze uniek ten opzichte van Marley Spoon en HelloFresh!

 • Zijn de producten van Ekomenu biologisch? Alle producten van Ekomenu zijn biologisch gecertificeerd. De ingrediënten worden ingekocht bij biologische boeren en andere biologische producenten van voedingsproducten. Het vlees van Ekomenu heeft daarnaast het 3-sterren keurmerk. 

 • Wat zijn de kosten per maaltijd bij Ekomenu? De kosten voor een maaltijd beginnen bij € 4,85 per maaltijd.

Maaltijdbox van Marley Spoon

Marley Spoon staat voor chef-kok waardige recepten, ingekocht op een duurzame en lokale manier. Alle verpakkingen kunnen worden gerecycled, zelfs het verpakkingstape is gemaakt van papier. Het unieke van Marley Spoon ten opzichte van HelloFresh en Ekomenu is dat je ook kan kiezen voor een fruitbox. De fruitbox zit vol met seizoensfruit en wordt samen met de maaltijdbox geleverd. In elke box zitten zo’n 5 á 6 verschillende soorten fruit.

 • Voor hoeveel personen is de maaltijdbox van Marley Spoon? De maaltijdboxen van Marley Spoon zijn voor 2 tot 4 personen. Je kan kiezen voor een 2-persoons box of voor een 3 tot 4-persoons box. Dit kan je niet per recept aanpassen.

 • Uit welke boxen kan je kiezen? Marley Spoon heeft twee verschillende boxen: de box voor 2 personen en de box voor 3-4 personen. Je kunt bij beide boxen zelf bepalen of je 2, 3, 4 of 5 gerechten per week wilt koken.

 • Hoe flexibel is de lidmaatschap van Marley Spoon? Marley Spoon wil het je als klant zo makkelijk mogelijk maken. Net als Ekomenu en HelloFresh heeft Marley Spoon een flexibel lidmaatschap. Dit betekent dat jij kiest wanneer je een box wilt ontvangen. Je mag altijd een week overslaan, en je kunt je bestellingen tot 8 weken vooruit plannen. Je abonnement opzeggen kan elke maand. Houd er rekening mee dat je jouw abonnement 6 dagen voor jouw volgende levering moet annuleren.

 • Uit hoeveel recepten kan je kiezen? Bij Marley Spoon kun je kiezen uit 20 wekelijks wisselende recepten.

 • Houdt Marley Spoon rekening met voedselallergieën? Marley Spoon houdt geen rekening met allergenen. Hiervoor kan je het beste kiezen voor de maaltijdbox van Ekomenu.

 • Zijn de producten van Marley Spoon biologisch? De producten van Marley Spoon zijn niet altijd biologisch. Het streven van Marley Spoon is wel om zoveel mogelijk biologische groente en fruit in te kopen. 

 • Wat zijn de kosten per maaltijd bij Marley Spoon? De kosten voor een maaltijd beginnen bij € 4,50 per maaltijd.

 

Maaltijdbox van HelloFresh

HelloFresh is op dit moment de grootste op het gebied van maaltijdboxen in Nederland. De kracht van HelloFresh is dat ze het de klant zo gemakkelijk mogelijk willen maken; vanaf het bestellen van je maaltijden tot aan de laatste hap.

 • Voor hoeveel personen is de maaltijdbox van HelloFresh? De maaltijdboxen van HelloFresh zijn voor 1 tot 6 personen. Hiermee zijn ze de enige van de drie die een maaltijdbox biedt voor gezinnen van 5 of 6 personen.

 • Uit welke boxen kan je kiezen? Je kan kiezen uit vier boxen: de Veggiebox, de Originalbox, de Quick & Easy box en de Familybox.

 • Hoe flexibel is de lidmaatschap van HelloFresh? HelloFresh biedt je de mogelijkheid om je box wekelijks aan te passen, te pauzeren of helemaal stop te zetten.

 • Uit hoeveel recepten kan je kiezen? Bij HelloFresh kun je wekelijks kiezen uit 20 recepten.

 • Houdt HelloFresh rekening met voedselallergieën? Alle recepten bevatten voedingswaarden en allergenen. Zo kun je zelf bepalen welke recepten wel of niet geschikt zijn voor jou.

 • Zijn de producten van HelloFresh biologisch? Niet alle producten van HelloFresh hebben een biologisch keurmerk.
 • Wat zijn de kosten per maaltijd bij HelloFresh? De kosten voor een maaltijd van HelloFresh beginnen bij € 4,42 per maaltijd. Hiermee is HelloFresh de goedkoopste maaltijdbox aanbieder.

 

Ook interessant

Apple Watch 6: alles over de nieuwste smartwatch

Apple Watch 6: alles over de nieuwste smartwatch

Hoewel er niets is veranderd aan het ontwerp van de nieuwe generatie smartwatches van Apple, is er genoeg nieuws te vinden onder de motorkap. Apple Watch Series 6: in het kort Wat is er nieuw aan de Apple Watch Series 6? 20% sneller dan het model van 2019. De meest...

6 handige kampeertips voor beginners

6 handige kampeertips voor beginners

Deze korte lijst met kampeertips is voor de beginnende kampeerder. Of je nou net als Bert Visscher bent overgehaald door je vrouw om te gaan kamperen of gek bent van het back to basic concept; met deze 6 handige kampeertips ben jij goed voorbereid voor je eerste...