Selecteer een pagina
padel racket

Hoe kies ik een padel racket?

Het vinden van een padel racket dat past bij jouw speelstijl is niet eenvoudig. Gelukkig zijn wij er om je te helpen! Bij het kiezen van een padel racket kan je kijken naar de volgende aspecten:

 

  • Je spelniveau
  • De vorm van het racket
  • Het gewicht van het racket
Padel racket sweet spot

Je spelniveau

De meest eenvoudige manier om een padel racket te kiezen is door een racket te kiezen dat past bij jouw niveau.

  • Beginnende/ recreatieve speler: kies voor een ronde padel racket.
  • Regelmatige speler: kies voor een druppelvormige racket.
  • Professionele/ ervaren speler: kies voor een diamantvormige racket.

Ronde padel rackets

Ronde padel rackets zijn ideaal voor beginnende spelers. Ze hebben een middelzware / lage gewichtsbalans waardoor ze zeer comfortabel te hanteren zijn. Ronde rackets hebben een grotere sweet spot en zijn dus behoorlijk vergevingsgezind als je de bal niet precies met het midden van het racket raakt.

Het zijn rackets die ook ideaal zijn voor verdedigende spelers met een grote kracht bij het plaatsen van de bal. Ze bieden uitstekende controle en hun grootste nadeel is het gebrek aan kracht voor smashes.

Druppelvormige padel rackets

Dit zijn de meest populaire rackets, omdat ze ideaal zijn voor gemiddelde spelers. Ze bieden een geweldige mix van kracht en controle en kunnen je helpen bij het maken van de meest fantastische slagen.

Het zijn zeer veelzijdige rackets die zich aanpassen aan alle speelstijlen, weersomstandigheden en wedstrijdsituaties. Het is een mix tussen diamant en rond en heeft een gewichtsverdeling die zeer gelijkmatig is. De sweet spot ligt in het midden van het racket, waardoor dit type racket zeer gebalanceerd is en zich goed aanpast aan verschillende situaties.

Diamantvormige padel rackets

Dit is de favoriete vorm van veel professionele spelers. Ben je op zoek naar een racket om harde smashes te slaan, dan is dit de meest geschikte vorm. Ze hebben een topbalans, wat betekent dat het grootste deel van het gewicht bovenin het racket zit. Dit geeft het racket veel power, maar maakt het daarentegen veel moeilijker te besturen. De sweetspot van het racket is ook minimaal. Een diamantvormige racket is ook ideaal voor aanvallende spelers, vooral spelers die aan de linkerkant spelen.

Ook interessant

Apple Watch 6: alles over de nieuwste smartwatch

Apple Watch 6: alles over de nieuwste smartwatch

Hoewel er niets is veranderd aan het ontwerp van de nieuwe generatie smartwatches van Apple, is er genoeg nieuws te vinden onder de motorkap. Apple Watch Series 6: in het kort Wat is er nieuw aan de Apple Watch Series 6? 20% sneller dan het model van 2019. De meest...

6 handige kampeertips voor beginners

6 handige kampeertips voor beginners

Deze korte lijst met kampeertips is voor de beginnende kampeerder. Of je nou net als Bert Visscher bent overgehaald door je vrouw om te gaan kamperen of gek bent van het back to basic concept; met deze 6 handige kampeertips ben jij goed voorbereid voor je eerste...