Selecteer een pagina
apple watch

Apple Watch 6: alles over de nieuwste smartwatch

Hoewel er niets is veranderd aan het ontwerp van de nieuwe generatie smartwatches van Apple, is er genoeg nieuws te vinden onder de motorkap.

Apple Watch Series 6: in het kort

Wat is er nieuw aan de Apple Watch Series 6?

  • 20% sneller dan het model van 2019.
  • De meest geavanceerde Apple Watch van het moment.
  • Verkrijgbaar in 40 en 44 mm.
  • Always-on display.
  • Meet als eerste Watch het zuurstofgehalte in je bloed.
  • Verkrijgbaar in spacegrijs, zilver, goud, blauw en rood.
    Vanaf € 429 (40 mm) of € 459 (44 mm).

20% sneller

Het horloge herbergt de nieuwe S6-chip , waarvan de geïntegreerde dual-core processor is gebaseerd op de A13 Bionic van de iPhone 11 en eigenlijk is geoptimaliseerd voor de behoeften van de Apple Watch. Volgens Apple is de S6-chip tot 20 procent sneller dan de S5-chip in het model van vorig jaar. Dit zou geen invloed hebben op de batterijduur van ongeveer 18 uur. Ook aan boord is de ultrabreedbandchip U1 en tot slot ondersteuning voor 5 GHz WLAN-netwerken.

Nieuwe functies

De Apple Watch Series 6 is de eerste smartwatch met ingebouwde pulsoximeter die het zuurstofgehalte van het bloed kan meten – in slechts 15 seconden.

Daarnaast is het always-on display verbeterd: het is nu tot tweeënhalf keer helderder buiten dan voorheen, zodat ook bij zonnig weer alles goed te zien is zonder de klok te hoeven activeren.

De hoogtemeter, die nu in realtime wordt bijgewerkt, heeft ook een always-on-functie gekregen.

Nieuwe kleuren

Uiteindelijk heeft Apple Watch Series 6 nog wat om naar te kijken, want Apple heeft ook nieuwe kleuren en armbanden aangekondigd. In de toekomst zal de aluminium behuizing glanzen in zilver, spacegrijs, goud, blauw en rood. Voor roestvrijstalen modellen zijn grafiet en een bijgewerkt geelgoud toegevoegd. De editie met een titanium kast zal verkrijgbaar zijn in een naturel en een “space black” versie.

Ook interessant

6 handige kampeertips voor beginners

6 handige kampeertips voor beginners

Deze korte lijst met kampeertips is voor de beginnende kampeerder. Of je nou net als Bert Visscher bent overgehaald door je vrouw om te gaan kamperen of gek bent van het back to basic concept; met deze 6 handige kampeertips ben jij goed voorbereid voor je eerste...

Hoe kies ik een padel racket?

Hoe kies ik een padel racket?

Het vinden van een padel racket dat past bij jouw speelstijl is niet eenvoudig. Gelukkig zijn wij er om je te helpen! Bij het kiezen van een padel racket kan je kijken naar de volgende aspecten:   Je spelniveau De vorm van het racket Het gewicht van het racket Je...